Mercedes CLC-Serisi

clc

Dinamik sürüş

CLC Sports Coupé’de dinamik sürüş, gelişmiş süspansiyon teknolojisi ve geniş iz mesafesi sayesinde üst seviyededir.

Sert süspansiyon her virajın kolaylıkla sportif bir şekilde alınmasını sağlar. Daha alçak bir spor süspansiyon da isminin hakkını veren özel dinamik nitelikleriyle opsiyonel donanım olarak mevcuttur.

İsteğe bağlı spor paketle bağlantılı olarak değişken direksiyon gücü aktarımlı yeni bir doğrudan direksiyon da donanıma dahildir.

Bu yüzden direksiyonun viraj alırken hafifçe hareket ettirilmesi yeterlidir. CLC direksiyon komutlarına artık daha spontane bir şekilde tepki verir ve sportif bir sürüş sunar.

clc2CLC Sports Coupé‘nin dinamizmi daha tasarımından anlaşılmaktadır: Ok biçimli silueti sportif bir sürüş duygusu sağlamaktadır.

Yan hava girişlerine sahip ön tamponun özel ve atletik biçimi ve geniş radyatör ızgarasının ortasında yer alan Mercedes yıldızı hıza işaret etmektedir.

Çıtalardaki krom dolgular yarışçı şekli vurgulamaktadır. Çamurluk, kanat, kapı ve yan duvarlardaki standart donanım krom şeritler ve koyu renk boya ile çekici bir kontrast yaratmaktadır. 18 inç hafif alaşımlı jantlar sportif tasarımın altını çizmektedir.

Dinamik tasarım isteğe bağlı spor paket ile daha da artırılabilir.

ESP®, ABS ve BAS

Mercedes-Benz’in entegre güvenlik konsepti sürücüyü kritik sürüş durumlarında desteklemektedir. Aktif güvenlik sistemi, gerekli olduğu takdirde birlikte devreye giren Elektronik Stabilite Sistemi (ESP®), kilitlenmeyi önleyici fren sistemi (ABS) ve Fren Desteği (BAS) sistemlerini kapsamaktadır.

Otomobilin kayma tehlikesi olduğu durumlarda ESP® uygun fren gücünü tekerleklere ayrı ayrı uygular ve motor gücünü ayarlar. ABS otomobilin acil durum freni esnasında tekerleklerin bloke olmasını engeller ve manevra yapabilmenizi sağlar.

BAS frenin uygulanmaya başlandığı hız seviyesinden acil durum freninin farkına varır ve bu durumda azami fren gücünü uygulayarak duruş mesafesinin azaltılmasına yardımcı olur.

clc3

Viraj aydınlatma işlevli Bi-xenon farlar

Güçlü ışık mükemmel güvenliği sağlar: Bi-xenon farlar geleneksel halojen farlardan daha parlaktır ve otomobilin hemen önündeki ve belirli bir mesafedeki görüşü artırır.

Düşük hızla seyrederken ve garaj yoluna dönerken veya park ederken ilave viraj aydınlatma işlevi ya sol ya da sağ sis lambasını devreye sokarak yolu daha etkin bir şekilde aydınlatır.

Bi-xenon donanım ayrıca far temizleme sistemi ve otomatik far mesafesi ayarlamasına sahiptir. Viraj aydınlatma işlevli Bi-xenon farlar CLC için opsiyonel donanım olarak sunulmaktadır.

Yorumlar Kapali...

Tags: ,