Mercedes CLS-Serisi

cls

CLS 300 ve CLS 350 CGI

Üstün bir akıcılık ve güç ile birleştirilen makul yakıt tüketimi ve egzoz emisyon değerleri. İşte bunlar CLS modelindeki 6 silindirli V motorların profilini tanımlayan özelliklerdir.

CLS 300 bir giriş düzeyi modeli olarak mevcuttur. 170 kW (231 hp) güç üretmekte ve yol için hazır olma özelliğiyle etki yaratmaktadır. CLS 350 CGI motor gücünü daha sportif bir şekilde artırmaktadır: 215 kW (292 hp) motor gücü ve 365 Nm tork değeriyle 100 km/saat hıza 6.7 saniyede ulaşmaktadır. CLS 350 CGI, yüksek basınçta yakıtı özel piezo enjektörleri kullanan ateşleme odasına doğrudan püskürterek ekonomik karakteri ile de büyük heyecan yaratmaktadır.

(CLS 300: ortalama yakıt tüketimi: 9.8–10.0 litre/100 km, ortalama CO2 emisyon değerleri: 233–237 gr/km; CLS 350 CGI: ortalama yakıt tüketimi: 9.1–9.3 litre/100 km, ortalama CO2 emisyon değerleri: 217–222 gr/km)[1]

CLS 500

CLS 500, 8 silindirli bir motorun benzersiz bir performans sunar. V8 motor, 285 kW (388 hp) gücü ve 530 Nm torkuyla CLS 500 otomobilin 100 km/saat hıza 5.4 saniyede erişmesini sağlamaktadır.

(CLS 500: ortalama yakıt tüketimi: 11.6–11.8 litre/100 km, ortalama CO2 emisyon değerleri: 275–280 gr/km)[1]

CLS 63 AMG

CLS 63 AMG, 100 km/saat hıza erişmek için yalnızca 4.5 saniyeye gereksinim duymaktadır. 6.3 litrelik V8 motorun sağladığı 378 kW (514 hp) güç ve etkileyici 630 Nm torkla kendini sportif bir sedanın konforuna sahip yüksek performanslı spor otomobile çevirir.

(CLS 63 AMG: ortalama yakıt tüketimi: 14.5 litre/100 km, ortalama CO2 emisyon değerleri: 345 gr/km

airmaticAIRMATIC DC

AIRMATIC DC havalı süspansiyon sistemi konfor ve sportifliği birleştirmektedir. Sürüş durumuna bağlı olarak daha sıkı veya yumuşak bir yapılandırma için elektronik olarak ayarlanabilen hava yaylarıyla birlikte çalışmaktadır. Süratli alınan virajlar esnasında öne-arkaya ve yana savrulma hareketleri azaltılırken sürüş keyfi de önemli ölçüde artırılmaktadır.

Elektronik olarak kumanda edilen havalı süspansiyon sistemi Uyarlanabilir Amortisör Sistemini (ADS) de içermektedir. AIRMATIC DC farklı sürüş durumları ve stillerine uyarken, ADS her tekerlekte amortisör gücünü otomatik olarak uyarlamaktadır.

Süspansiyon sertliğini kendiniz de düzenleyebilirsiniz. Orta konsoldaki bir düğme yardımıyla “rahat”, “sportif rahat” ve “sportif” süspansiyon ayar modları arasından seçim yapabilirsiniz.

AIRMATIC DC CLS 500 ve CLS 63 AMG modellerinde standart donanım olarak bulunmaktadır. Sistem 6 silindirli modeller için opsiyonel bir donanımdır.

cls2

ESP® ve BAS

Elektronik Stabilite Programı ESP® tüm Mercedes-Benz otomobillerinde standart donanım olarak bulunmaktadır. Bir veya daha fazla tekerleğe hemen gerektiği gibi fren uygulayarak otomobilini savrulma ve patinaj yapma tehlikesini azaltabilir. Gerekli olduğu takdirde, motor torkunu da bastırmaktadır.

Fren Desteği (BAS) acil frenleme durumunda sürücüyü desteklemek için geliştirilmiştir. BAS, fren pedalı çabuk ancak tereddütlü olarak uygulandığı takdirde azami fren gücü uygular. Bu şekilde durma mesafeleri önemli ölçüde azaltılır.

ADAPTIVE BRAKE fren sistemi

ADAPTIVE BRAKE sistemi akıllı frenleme sağlamaktadır. Bir mikro bilgisayar, yavaşlama ve yol tutuşunu yükseltmek için çok hızlı fren komutları verir. Fren sistemi sürücünün freni uyguladığı hız vasıtasıyla acil frenlemeyi algılayabilir. Fren hattındaki basıncı hemen artırır ve fren pedlerini fren pedalına basılır basılmaz tamamen ve sıkıca çalıştırmak için fren diskleriyle yüzey temasına sokar. Ve o anda sürücü fren pedalına basınca sistem her tekerleğe uygulanacak gerekli frenleme gücünü hesaplar. Buna tepki olarak dört tekerlekteki basınç ayar elemanları gerekli fren basıncını her tekerlekteki frenlere aktarır. Uyarlanabilir fren lambaları sistemi acil frenlemenin yapıldığını arkadaki trafiğe yanıp sönen ışıkla göstermekte ve otomobil tamamen durduğunda tehlike ikaz lambalarını devreye sokmaktadır.

ADAPTIVE BRAKE sistemi ıslak yol koşullarında fren disklerini fren pedleriyle temasa sokarak kurutmakta ve böylece frenin daha hızlı ve etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamaktadır. Sistem kritik yol tutuş durumu tespit ettiği takdirde, ESP® ile etkileşime girecek ve böylece bir veya daha fazla tekerlekte frenlemeyi temin edecektir. Fren sistemi ayrıca ABS ve BAS işlevlerini desteklemektedir.

Farlar ve görüş mesafesicls3

Farlar ilk bakışta tutkuyla parlamaktalar, ancak bu zarif aydınlatma birimleri bünyelerinde gerçekten çok akıllı bir teknoloji barındırmaktadır. Farların aydınlatma gücü yeni bir projeksiyon teknolojisi tarafından geliştirilmektedir.

İstek üzerine Aktif Far Sistemi ve viraj lambaları (CLS 63 için standarttır, ancak viraj alma fonksiyonu olmadan) içeren bi-xenon farlarla önünüzde akan yolu aydınlatabilirsiniz. Ön sis lambalarına yerleştirilen viraj lambaları, viraj alırken veya dönüş yaparken ilave aydınlatma sağlayan otomobil farları devreye sokulduğunda 40 km/saat hız kadar hızlarda otomatik olarak çalıştırılmaktadır.

Aktif Far Sistemi bi-xenon farların düşük-huzme lambalarının direksiyon hareketlerini izleyerek virajlardaki aydınlatmanın önemli ölçüde artırılmasını sağlar. Bu şekilde sürücüye virajın daha iyi bir görüntüsü aktarılır ve herhangi bir engelin olabildiğince erken bir şekilde tespit edilmesine yardımcı olunur. Otomobilin sabit haldeyken bi-xenon farların LED teknolojisi park lambalarından iyi bir aydınlatma seviyesi temin eder:

Arka farlar xenon gazıyla dolu yüksek performanslı ampuller içermektedir. Bu ampuller geleneksel ampullerden daha uzun ömürlüdür ve daha az elektrik tüketir. Farlar, camdan daha hafif ve taş darbelerine daha dayanıklı olan şeffaf, berrak ve çizilmeye karşı dirençli polikarbonat lenslerle kaplanmıştır.

Yorumlar Kapali...

Tags: ,