Mercedes E-Coupe !

ecoupe

Dış tasarım

Yeni E-Serisi Coupé sportif karakter ile zarafetin eşsiz sentezini ortaya koyan bir tasarıma sahiptir.

Yeni E-Serisi Coupé, iki çıtalı radyatör ızgarasından, egzoz çıkışına kadar her ayrıntısında kendine özgü çizgisini belli etmektedir.

Otomobilin ön kısmını diğerlerinden ayırt edici en önemli özelliği kaslı hatlarıdır ve arkadaki LED park lambaları da saf dinamizmi simgelemektedir.

Yeni E-Serisi Coupé’deki köşeli ikiz farlar da etrafındakileri ilk bakışta kendine hayran bırakmaktadır.

İç tasarım

Yeni E Coupé’nin sunduğu konfor, yüksek kaliteli malzeme ve özenli tasarım felsefesi ile sağlanmıştır.

ELEGANCE ve AVANTGARDE arasında seçim yaparak otomobilinize sportif bir iç görünüm de sağlayabilirsiniz.

Bununla birlikte ELEGANCE için kestane ve kahverengi çam; AVANTGARDE için ise siyah dişbudak olmak üzere kaliteli ahşap iç döşeme elemanları da opsiyonel donanım olarak sunulmaktadır.

ecoupe2

Motor ve Şanzıman

E 250 CGI BlueEFFICIENCY

Ekonomik kullanım, güç ve düşük oranda salınım, yeni geliştirilen E 250 CGI BlueEFFICIENCY’yi tanımlayan özelliklerdir.

Doğrudan enjeksiyonlu 4 silindirli sıralı motor tüm motor devir aralıklarında ideal ve rahat çalışmasıyla tanımlanmakta ve 150 kW (204 hp) motor gücüne sahipken ayrıca 310 Nm azami tork sunmaktadır.

Düşük tüketim değerleri benzerlerine kıyasla 1.8 litrelik kısmen düşük motor hacmi ve turbo şarjına sahip motor konseptinden kaynaklanmaktadır.

Optimize edilmiş CGI doğrudan enjeksiyon benzin kullanımının azaltılmasına katkıda bulunmaktadır.

(Duruma bağlı değerler: E 250 CGI BlueEFFICIENCY: Ortalama yakıt tüketimi: 7.0 litre/100 km, ortalama CO2 emisyon değerleri: 164 gr/km)[1]

E 350 CGI BlueEFFICIENCY

Modern V6 teknolojisi doğrudan enjeksiyonlu E 350 CGI BlueEFFICIENCY’nin temelini oluşturmaktadır. Benzinli motor 3000-5100 rpm devir hızında nominal 356 Nm tork ve 215 kW (292 hp) güç sağlamakta ve 100 km/saat hıza 6.3 saniyede ulaşmaktadır.

Teknik özellikleri arasında dört valf teknolojisi, giriş ve egzoz tarafı için değişir eksantrik mili kumanda aralığı, iki kademeli bir emme manifoldu ve balans mili sayılabilir.

Püskürtme güdümlü yanma sistemli ikinci nesil Mercedes-Benz doğrudan benzin enjeksiyonu ve hassas piezo enjektörleri vasıtasıyla yüksek basınçlı doğrudan enjeksiyonu ayrıca motorun ekonomik ve düşük emisyon değerleriyle çalışmasını temin etmektedir.

(E 350 CGI BlueEFFICIENCY: Ortalama yakıt tüketimi: 8.5-8.7 litre/100 km, ortalama CO2 emisyon değerleri: 199-203 gr/km)[1]

E 500

E-Serisi Coupé’nin en güçlü motoru E 500’dür. V8 motoru 285 kW (388 hp) güce sahiptir ve 2800-4800 rpm devir hızı aralığında azami 530 Nm tork sağlar.

Coupé’nin 100 km/saat hıza erişmesi için üstün bir değer olarak kabul edilen yalnızca 5.4 saniye gereklidir.

(E 500: Ortalama yakıt tüketimi: 10.9 litre/100 km, ortalama CO2 emisyon değerleri: 254 gr/km)

ecoupe3

THERMATIC ve THERMOTRONIC

THERMATIC otomatik klima kontrolü her hava koşulunda E Coupé otomobil içinde sürekli istediğiniz sıcaklık düzeyini sağlamaktadır.

Sensörler harici ve dahili sıcaklıkları ve güneş ışınlarının yönü ve yoğunluğu gibi diğer verileri kaydetmekte ve her iki ısı bölgesi için ısıtma, soğutma veya fanları gerekli olduğu gibi ayrı ayrı ayarlamaktadır.

Sistem ayrıca hava dolaşımını, ön cam için buz eritme çıkışını ve toz filtresini de kapsamaktadır.

Opsiyonel donanım olarak sunulan THERMATIC 3 bölgeli otomatik klima kontrolü (E 500 için standart) ilave konfor yaratmaktadır: Sürücü, öndeki yolcu ve arka alan için ayrı sıcaklık kumandalarına sahiptir.

Ayrıca, DIFFUSE, MEDIUM ve FOCUS adı altında sınıflandırılan tam otomatik klima sistemleri arasında seçim yapmak da mümkündür.

THERMOTRONIC istenilen sıcaklığı sürekli olarak sabit tutmakta ve sensörleri vasıtasıyla güneş ışınları, hava kalitesi ve nem gibi harici faktörleri de hesaba katmaktadır.

distronic

DISTRONIC PLUS

DISTRONIC mesafe kontrolünü sürücülerin işini kolaylaştırmak amacıyla 1999 yılında geliştirdik.

Modifiye edilmiş, konfor artırıcı DISTRONIC PLUS sistemi yeni E Coupé için mevcuttur. Kısa menzilli ve uzun menzilli sensörleri kullanarak önünüzdeki araçla aranızda bulunmasını istediğiniz mesafeyi korumanız konusunda size yardımcı olmaktadır.

Sistem 0-200 km/saat arası hızlarda kullanılabilmekte ve sensörler 0.2-200 metre arasında işlevlerini yerine getirdiği için şehir trafiği ve dur-kalk trafikte de faydalı olmaktadır.

Olası bir çarpışma tehlikesi esnasında sürücü sesli ve görsel uyarılara tepki vermediği takdirde, sistem otomobili PRE-SAFE® fren yardımıyla gerektiği takdirde tamamen durdurabilmektedir.

guvenlik

Entegre güvenlik konsepti

1950’lerde Béla Barényi tarafından bulunan yolcu güvenlik hücresi bizim için güvenlik alanında önemli bir dönüm noktası oldu. Bu özellik günümüzde bizi kazasız sürüş vizyonumuza daha da yaklaştıran güvenlik konseptimizin unsurlarından yalnızca birisidir.

Entegre güvenlik konsepti otomobil güvenliğini dört evreye bölmektedir:

Otomobil güvenli sürüşü temin etmek için standart donanım ATTENTION ASSIST, opsiyonel donanım radar ve kamera teknolojisinin yardımlarıyla sürücünün kritik durumları hemen tespit etmesini sağlar. Ve sürücünün bu durumlarla güvenli bir şekilde başa çıkmasına katkıda bulunmaktadır.

Sensörler öndeki araçla arada çok az mesafe kalması durumunda, sürücüyü uyarmakta ve freni harekete geçirmektedir.

İkinci evrede, kaza durumunda, sayısız önlem yaralanma riskini azaltmak için devreye girmektedir. Örneğin otomatik fren uygulaması çarpışmayı önleyebilir. Kaza durumunda otomobil içindekiler geniş çaplı pasif emniyet sistemlerinden yararlanmaktadır.

Kaza sonrasında kurtarılmayı kolaylaştıran ilave önlemler de devreye girmektedir.

.Bir kisi Yorumda Bulundu



» Ebu ..: { Ağu 23, 2009 - 05:08:16 }

Sözün bittiği yer sanırım!!

Gerçekten inanılması cok zor, denecek kadar güzel bir araba.
BMW AUDI o kadar 3-coupe yi ya da A5 i yapsın ki Mercedes adeta inadına “öyle değil böyle yaparlar” dercesine bir arac cıkarmış.HELAL OLSUN.

Mercedes’den iyisini ancak ALLAH yapar bu kadar basit 🙂

Yorumlar Kapali...

Tags: ,