Mercedes E 250 CDI Avangarde: Short boy S Serisi!

eserisitestTürk tüketicisinin Mercedes ürün gamındaki yıldızı her zaman bellidir: E Serisi… Bunun kanıtını uzaklarda aramaya gerek yok. Ülke otomobil parkı içerisindeki toplam Mercedes sayısının neredeyse yarısı eski yeni E Serisi logolu araçlardan oluşuyor. İşte o E Serisi şimdi yenilendi ve bir kez daha tüketiciler gözündeki vazgeçilmez imajını sürdürme heyecanında…

Alman üreticinin ‘executive size’ olarak tanımladığı E serisi bildiğimiz tanımla orta lüks sınıfa hitap ediyor. O aslında bir sınıf atlama sembollü: Bir S Serisi kadar gösterişli olmasa da kendi sınıfında yer alan otomobillere oranla hep bir adım ötede…  W120 kod isimli ‘Ponton’ serisiyle başlayan E Serisi hikayesi bugüne kadar 7 kuşak devam etti.
Sekizinci jenerasyon ise geçtiğimiz yılın sonunda düzenlenen Cenevre Motor Show ile bayrağı devraldı.
Nisan ayı ortasında tanıştığımız bu yeni otomobil bir önceki nesle oranla çok daha heybetli. Hatta neredeyse ‘Short’ boy bir S Serisi yaratılmış. (E Serisi ile S Serisi arasında boydan sadece 22 cm fark bulunuyor) Bu tezimizin asıl önemli noktası aracın eniyle ilgili verilerde yatıyor. E serisi ile S Serisi arasında sadece 1.7 cm’lik bir genişlik farkı bulunuyor. Yine yükseklikleri arasında da 1.5 cm’lik bir fark var.
Bu değerlere baktıktan sonra tahmin ettiğimiz soruyu soranları duyar gibi olduk: ‘S Serisi almak delilik mi?’. Kesinlikle hayır. Nedenine gelince…

Donanıma dikkat!
Hemen bu soruyu test aracımızın teknik özellikleriyle cevaplayalım. Daha önceki iki E Serisi neslinin de testini gerçekleştirmiştik. Bunlar içerisinde yeni E Serisi’nin ilk bakışta bizi en çok etkileyen versiyon olduğunu söyleyebiliriz. Fakat otomobilin içine girdiğimiz anda bu etkinin şiddet seviyesinde düşüş başladı. Öncelikle otomobilde kullanılan parçaların pek çoğu bir alt sınıf C Serisi’nden emanet. Cam açma butonları, orta konsolda yer alan müzik sistemi ve ekranı, direksiyon göbeği, orta kolçak, vites topuzu vs… Liste saymakla bitmeyecek kadar uzun. Dahası Avangarde donanıma sahip bir Mercedes’te koltuk kızağının elle kumanda ediliyor olması şaşkınlığımızı artırdı. Bir Mercedes’in malzeme kalitesi veya işçiliğini yorumlamak zaten saçma olurdu. Bu nedenle biz gözle tespit ettiğimiz detaylara devam etmek istiyoruz. Koltuklar yarı deri özellikli ve ortası kumaş. Kapı içi kaplamalarda da maalesef  beğenimizi kazanmayan kumaş kullanılmış. Hemen hemen her şey yerli yerinde. Ergonomi sorunu yaratan bir buton yok. Navigasyon özelliği bulunmayan orta ekran ise adeta emaneten E Serisi’ne ilave edilmiş. Kreatif anlamda kokpit tasarımına yararından çok zararı bulunuyor. Koltuklar rahat ve yan destekleri yeterli. Arka bölümde yolculuk edecekler için gerekli diz ve baş mesafesi bulunuyor. Bunun yanı sıra geniş lastikler nedeniyle iç mekanda fazlaca lastik sesi bulunuyor. Süspansiyon sisteminin de daha konfor hedefli tercih edilmesi beklenirdi. Aracın iç mekanında koyu dişbudak kaplamayla yaratılan elit bir hava hakimdi. Dış mekanda ise boyca krom kaplama dikkatimizi çekti.
Motoru kusursuz!
E Serisi’nin kaputunun altında yepyeni motorlar yer alıyor. Test aracımızda görev yapan 2143 cc hacimli dizel motorda bunlardan birisi. 204 HP’lik önemli bir güç sunan bu motorun maksimum torku tam 500 NM. Bu teknik değerler E Serisi’nin ne kadar atak bir karaktere bürünmüş olduğunu anlatıyor olsa gerek. (Bir önceki nesilde yer alan aynı hacimli E220 CDI modeli 170 HP güç ve 400 NM tork sunuyordu).
İlk kalkıştan itibaren soluksuz olarak hızlanan otomobili 242 km/s olarak belirlenen  maksimum süratine ulaştırmak fazla zamanınızı almıyor. Bunun yanı sıra 0-100 km/s’lik performans disiplinini 8 saniyenin biraz üzerinde tamamlayabiliyorsunuz. Ara hızlanma değerleri de oldukça başarılı. Bunda motorla uyum içerisinde çalışan şanzımanın etkin rolü bulunuyor. Tüm bu yüksek performans değerleri sonrasında elde edilen tüketim değeriyse şaşırtıcı. Sakin kullanımda 100 km’de sadece 8 litre gibi komik bir şehir içi tüketim değerleri sunarken, hırçın kullanımda dahi bu rakamı 11 litre üzerine çıkartamıyorsunuz.
E Serisi’nin güvenlik donanım seviyesi tipik bir Mercedes kuralı: ‘eksik donanım bulamazsınız’. ESP, ABS, fren destek sistemi, patinaj önleme sistemi gibi elektronik yardımlar standart. ESP’nin bu otomobil için ne kadar önemli olduğunu sistemi kapattığınız anda anlıyorsunuz. Devasal karoser ve güçlü motor sadece ESP ile dizginlenebiliyor. Otomobil gaz pedalına yönelik ani tepkilerde arka bölümünü kaydırırken, yüksek hızla girilen virajlarda önden kayıyor. Fakat ESP sistemini kapatsanız bile E Serisi güvenliği elden bırakmıyor. Sistem tehlikenin boyutuna göre yönetimi kullanıcıdan adeta devralıyor. E Serisi’nin fren sistemi oldukça başarılı. Gerek dozlaması, gerekse duruş mesafesiyle sürücüsüne güven veriyor.

Teknik veriler
Motor: 2143cc, dört silindirli Yakıt tüketimi
Maksimum güç: 204 Hp / 5200 d/d Şehiriçi: 6.9 lt/100km
Maksimum tork: 500 Nm / 1600-1800 d/d Şehirdışı: 4.4 lt/100km
Maksimum hız: 242 km/s Ortalama: 5.3 lt/100 km
0-100 km/s hızlanma: 7.9 sn
Boyutlar (u/g/y): 4868/1854/1471 mm
Ağırlık: 1735 kg
Aktarma: Arkadan İtiş FİYAT
Şanzıman: 5 İleri Otomatik 12.08.2009
Lastikler: 225/55 R16
Frenler (ön/arka): Hava Kanallı Disk /Hava Kanallı Disk Mercedes-Benz E250 Prime 79.608 €
Depo hacmi: 59 lt
Bagaj hacmi: 540 lt

Yorumlar Kapali...

Tags: ,